ابوظبی زیر چتر تل آویو از آمریکا توهم می‌خرد-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

ابوظبی زیر چتر تل آویو از آمریکا توهم می‌خرد

روزنامه الاخبار به بررسی رفتار امارات پرداخته و تاکید می‌کند در قبال اقدامات این کشور برای صهیونیست‌ها، آمریکا به ابوظبی توهم می‌فروشد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۳ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 13
کد خبر: ۱۳۸۱۸۶

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه الاخبار لبنان با تصریح به اینکه ابوظبی به خنجر مسموم رژیم صهیونیستی در منطقه تبدیل شده است در مقاله‌ای به بررسی سیاست محمد بن زاید آل نهیان رئیس امارات در نزدیک شدن به رژیم صهیونیستی پرداخت و تاکید کرد آمریکا به کشور‌های حاشیه خلیج فارس، توهم امنیت در روابط با صهیونیست‌ها می‌فروشد.

الاخبار نوشت: بلافاصله پس از آنکه «فرصت» بن بست در مذاکرات هسته‌ای بین ایران و غرب ایجاد شد، محمد بن زاید به همان سیاست تنش و تحریکی که از سال ۲۰۱۴ با در درست گرفتن عملی قدرت در امارات، به آن معروف شد، بازگشت و دست به دامن «اسرائیل» شد تا سامانه‌های راداری در امارات و بحرین مستقر کند و چند روز پیش نفتالی بنت، نخست وزیر این رژیم به ابوظبی سفر کرد.

ابوظبی به خنجر مسموم «اسرائیل» در خلیج فارس تبدیل شده است و بحرین هم که قبلا منطقه حفاظت شده عربستان سعودی بود، اکنون به منطقه حفاظت شده «اسرائیل» تبدیل شده است. امارات و بحرین برداشتن گام‌های عملی در چارچوب این طرح را که رسانه‌های دشمن، آن را در چارچوب «مقابله با تهدیدات ایران، توصیف می‌کنند»، آغاز کردند. حاکمان ابوظبی سکوت کرده اند، در حالی که چند ماه پیش نمایندگانی به ویژه طحنون بن زاید را به تهران اعزام کردند تا به آن اطمینان بدهد که امارات پایگاهی برای اقدامات اسرائیل علیه ایران نخواهد بود و از این کشور خواستند نزد جنبش انصارالله میانجی گری کند تا نام امارات را از فهرست اهداف موشک‌های یمنی که به طرف دبی و ابوظبی شلیک می‌شد، حذف کند.

برای اینکه کار را به دولت آمریکا که توجه کمی به امنیت نظام‌های خلیج فارس دارد واگذار کنند، طرفداران «اسرائیل» در کنگره، تدوین قانونی را آغاز کردند که «قانون دفاع ۲۲» خوانده می‌شود و نقشی برای آمریکا در این تدابیر امنیتی در نظر می‌گیرد و پنتاگون را ملزم می‌کند تا در مدت ۱۸۰ روز، راهبردی را برای تشکیل سامانه مشترک ضد موشکی و ضد هوایی بین این کشور‌ها و «اسرائیل» آماده کند.

برد اشنایدر، عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا که در تدوین این پیشنهاد مشارکت داشته است، هدف از این طرح را حمایت از کشور‌های مشخص در برابر موشک‌های بالستیک و کروز و سامانه‌های هوایی با و بدون سرنشین و حملات موشکی ایران بیان کرد. اما در واقع این طرح برای «فروختن توهم» به حاکمان خلیج فارس است تا آن‌ها را به عادی سازی روابط با دشمن تشویق کند.

بیشتر این کشور‌ها روابط دیپلماتیک با «اسرائیل» ندارند و بعید است آمریکا برای حمایت از نظام‌های خلیج فارس خودش را درگیر کند بویژه که خروج تدریجی از منطقه را آغاز کرده است. به همین علت محور تدابیر جدید «اسرائیل» خواهد بود در حالی که خودش هم ثابت شده است به حمایت آمریکا نیاز دارد. به ویژه که فناوری‌های رهگیری، هنوز با دستیابی به سلاح کارآمد ضد موشکی و ضد پهپادی فاصله دارد.

اما درباره موانع سیاسی اجرای چنین طرحی باید گفت که واشنگتن به تغییر نظام در عراق نیاز خواهد داشت. در حالی که در طول سال‌های اشغالگری مستقیم در عراق، از محقق کردن چنین هدفی ناکام ماند و دست خالی از این کشور خارج شد و فقط چند صد نیروی آمریکایی تحت عنوان آموزش و کمک‌های فنی در پایگاه‌های نظامی در عراق پنهان شده اند. عملیات اربیل ثابت کرد که این شهر هم در تیررس موشک‌های ایران قرار دارد و بی نتیجه بودن نفوذ سیاسی در داخل عراق با تشکیل دولت دوست آمریکا و نظام‌های خلیج فارس در بغداد ثابت شد.

آمریکایی‌ها برای تحقق هدفشان همچنین باید تغییراتی در نظام سیاسی کویت ایجاد کنند. به خصوص باید مجلس امت کویت را که تا حد زیادی بیانگر مخالفت ملت این کشور با عادی سازی روابط است، به تعطیلی بکشانند.

با اینکه حرف‌های زیادی درباره طرح محمد بن سلمان ولیعهد سعودی برای ضربه زدن به مجلس امت کویت که به دردسری برای نظام‌های خلیج فارس تبدیل شده است، گفته می‌شود، اما سنت‌های سیاسی در کویت، قویتر از آن است که یک فرد تازه به دوران رسیده بتواند آن را سرنگون کند.

اما قطر و پادشاهی عمان بعید است در طرحی مشارکت کنند که به چالش طلبیدن مستقیم تهران است، زیرا دو کشور روابط خوبی با ایران دارند. حتی محمد بن سلمان هم که به تصور آمریکا و اسرائیل، نقش محوری در سازوکار‌های جدید ایفا می‌کند، شاید نتواند طرح جدید را در عربستان تبلیغ کند. شاید به همین علت، تا الان سفر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به عربستان به تعویق افتاده است. در حالی که آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها عادی سازی روابط سعودی با اسرائیل را هزینه موافقت بایدن با حمایت از انتقال قدرت در عربستان به ولیعهد این کشور، تعیین کرده اند. گفته شد که تعویق این سفر به ماه ژوئیه آینده، دادن فرصت بیشتر به فراهم کردن مقدمات همکاری‌های امنیتی عربستان و خلیج فارس با اسرائیل است.

ایران در پاسخ دادن به اقدام تحریک آمیز امارات و بحرین تاخیر نکرد و دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران از جزیره تنب بزرگ نزدیک امارات بازدید کرد تا از آمادگی نیرو‌ها در آن‌ها اطلاع پیدا کند و درباره آوردن «اسرائیل» به منطقه خلیج فارس که باعث برهم زدن ثبات این منطقه مهم راهبردی خواهد شد، هشدار داد و تاکید کرد آوردن رژیم کودک کش صهیونیستی به خلیج فارس، در درجه اول ناامنی برای کسانی فراهم خواهد کرد که پای این رژیم را به منطقه باز کردند.

زمانی که آمریکا با قدرت کاملش در خلیج فارس حضور داشت و از آن به عنوان پایگاه تدارکاتی برای عملیات در افغانستان، عراق و سوریه استفاده می‌کرد، نتوانست نگرانی نظام‌های ترسو در حاشیه خلیج فارس را از بین ببرد. به همین علت، امیدواری به بازگشت آمریکا برای ایفای مجدد این نقش، «توهمی» بیش نیست. اما تکیه کردن به «اسرائیل» به عنوان متحد، نتیجه معکوس به همراه دارد، زیرا واکنش ملت‌های خلیج فارس و کشور‌های همسایه را به همراه خواهد داشت./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار